Opties

Er zijn diverse extra opties voor onze lampen. U kunt de lampen desgewenst gemodificeerd bestellen. Bepaalde andere modificaties kunt u zelf later bestellen.

UV led optie

De Scurion® lampen zijn ook leverbaar met een ultraviolette led. De derde led produceert licht met een golflengte van 375 nm. De nieuwe 20 mW led wordt door Scurion® binnen in de lamp gemonteerd. Bepaalde industrieën gebruiken ultraviolet licht om stoffen zichtbaar te maken.

 • Sommige mineralen lichten op in ultraviolet licht.
 • Sommige dieren lichten beter op in ultraviolet licht.
 • Forensische opsporing gebruikt ultraviolet licht om bepaalde sporen zichtbaar te maken.
 • Bepaalde medicijnen zijn alleen zichtbaar in ultraviolet licht.
 • Bepaalde kleurstoffen zijn in kleine hoeveelheden wel goed zichtbaar met ultraviolet licht.

De UV led is aan en uit te zetten door deze simpelweg alleen of samen te programmeren in een preset. Onze Scurion®-Simulator kan ook deze optie simuleren.

Waarschuwing: Kijk niet direct in de UV lichtbron, dit is schadelijk voor uw ogen!

Voorbeelden van mineralen in normaal en ultraviolet licht:

mineral

Legenda:

groen = Hyelith opaal, gevonden in Utah/USA
blauw = Fluorit, gevonden in Weardale/GB ;
geel = Wernerit, gevonden in Quebec/CA ;
rood = Strontium Calcium, gevonden in Gerorrano/Tosk./IT
Er is wel een nadeel te noemen bij het gebruik van de ultraviolette led. Standaard wordt de lamp geleverd met een zeer kras vaste polycarbonaat lens. Deze is helaas niet doorgankelijk voor ultraviolet licht. De oplossing is de plaatsing van een minder sterke acrylaat lens. Deze lens is minder kras vast. Reinig deze lens daarom onder ruim stromend water i.p.v het vuil eraf te vegen zodat krassen worden voorkomen. Reservelenzen zijn wel leverbaar.
Vanuit defensie is het verzoek binnen gekomen om armaturen te voorzien van infrarode led's. Scurion® levert sinds 2011 ook op speciaal verzoek armaturen met aanpassingen.

Beugel clip

Sommige helmen hebben speciale houders voor deze soort beugel. Hij is gemaakt van roestvrij staal.

Projectie optie

Alle lampen worden standaard geleverd met een LED bar. Deze 5 kleine groene led's geven onder andere de accustatus weer. Als u de lamp heeft bevestigd op een helm en deze verplicht dient op te houden dan kunt u deze optie kiezen. Een speciaal gemonteerde lens projecteert de led status op bijvoorbeeld een muur of uw hand die u omhoog houdt.

Scurion® gebruikt speciale optische design software zodat een optimale lens layout ontstaat:

De 5 led's worden geprojecteerd door een plano convergerende lens. Dit is in werkelijkheid geen duur geslepen fotografische kwaliteit objectief, maar hij voldoet perfect. Deze optie is bedacht, ontworpen en direct geintroduceerd omdat het gewoon goed werkt.

Lange kabel versie (speleologie versie)

De accubehuizing dient in principe op de helm te worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een goed evenwicht tussen de lamp voorop en de accubehuizing achterop de helm. De mantel van de voedingskabel die lamp en accu met elkaar verbind is gemaakt van een zeer duurzaam, snij werend materiaal wat normaliter wordt gebruikt in zware industrien. Goedkopere materialen zoals PVC zijn ook waterdicht maar zullen op den duur breken.

Als extra optie is een langere kabel beschikbaar. Hierdoor wordt een langere afstand bereikt tussen lamp en accubehuizing. In principe is dit niet optimaal omdat de kabel ergens achter kan blijven haken. Scurion wil juist efficiency leveren. Er zijn een klein aantal toepassingen denkbaar waarbij deze langere kabel een goede optie is. Scurion® levert deze extra accesoire dus gewoon.

 • 1.gif
 • scurion_ambulance.gif
 • scurion_brandweer.gif
 • scurion_defensie.gif
 • scurion_industrie.gif
 • scurion_outdoor.gif
 • scurion_politie.gif

hoofdlamp scurion

facebook outline-white pixittwitter outline-white pixityoutube outline-white pixit