Achtergrond

Scurion lampen zijn in Zwitserland ontworpen door 2 Zwitserse vaklieden die van speleologie houden.

Martin Melzer

Met een sterke achtergrond als industrieel designer, ontwikkel ik onze producten. U kunt enkele projecten zien op mijn website: www.melzer.ch

Rolf Siegenthaler

Zeer actieve grotter/speleoloog, lid van SGH Berne en HRH (Zwitserland) - Ik ben zakenman en doe de administratie. Wanneer ik geen Scurion® lampen verkoop zit ik het liefst onder de grond...

Adres

Melzer & Siegenthaler GmbH
Rosenweg 10
6330 Cham
Schweiz
VAT No.: 697 342

Otto Jansen

Ik doe zelf aan speleologie in clubverband. Ik ben lid van de Speleologie, Canoying en Alpine Club uit Namen (België). Via deze hobby ben ik in aanraking gekomen met de armaturen van Scurion®. Vanuit mijn werk "Otto helpt" (facilitaire- en technische ondersteuning bij evenementen en producties, voornamelijk lichtspecialisaties) en als professionele hulpverlener (VUMC & reddingsbrigade), kom ik dagelijks in aanraking met diverse lichtarmaturen. In de loop van de jaren heb ik een schat aan informatie en armaturen verzameld. Ik zie hoe de industrie en medische techniek reageert op onderzoek, wetgeving en uitvindingen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat Scurion® een ontzettend slim concept heeft bedacht, nog steeds ontwikkeld, maar totaal niet bekend is op de Nederlandse markt. Ik zie vanuit mijn professie tal van toepassingsmogelijkheden. Wat is er mooier dan handsfree aanlichten van werkvelden, collega's en slachtoffers? Hoe is het mogelijk dat zoveel diensten nog met zware staaflantaarns met verouderde batterijtechnieken (NiCd of NiMh) werken? Altijd 1 hand tekort, verminderde lichtopbrengst (minder dan 500 lumen), 1 gefocuste lichtstraal, niet dimbaar, korte brandduur. Zelfs voor een magcharger kun je nu led upgrade kits verkrijgen die maximaal 1000 lumen produceren. Scurion® is veel sterker en professioneler in vergelijking met de bekende merken zoals Petzl met de Ultra rush van 760 lumen, Streamlight met de survivor van 175 lumen en Peli met de nemo van 175 lumen. Edoch deze merken zijn reeds bekend, zeer groot en hebben een enorme marketing ervaring. Ik hoop via deze website iedereen verder te voorzien van informatie zodat zij in het duister alles en iedereen gedoseerd in het licht kunnen zetten. Of dit nou professioneel 'on scene' bij een search and rescue actie is, of dat je je "lampje" gebruikt om je band te verwisselen maakt niet uit.

In 2011 is er vanuit defensie het verzoek gekomen om armaturen te voorzien van infrarood licht voor tactical operations. Scurion® kan de armaturen inmiddels op speciaal verzoek voorzien van deze led's.
In 2011 is er vanuit de brandweer het verzoek gekomen om armaturen laag op de kleding te dragen. Otto Jansen heeft in samenwerking met Martin Melzer een speciale clip ontworpen met grote krokodillen klem. Hierdoor is het mogelijk geworden om de armaturen staand en hangend te plaatsen. Of dit nou in een borst/broekzak is of hangend aan een riem, het kan allemaal.
Scurion® heeft hiermee bewezen dat zij "turnkey" oplossingen kan bieden voor u.

Op deze pagina kunt u in de toekomst onder andere zien, op welke beurs wij onze producten tonen.

Eind januari 2012 heeft Scurion® een duiklamp op de markt gebracht die 150 meter waterdicht is. De lamp is inmiddels al door Nederlandse grotduikers gebruikt tijdens buitenlandse expedities.

  • 1.gif
  • scurion_ambulance.gif
  • scurion_brandweer.gif
  • scurion_defensie.gif
  • scurion_industrie.gif
  • scurion_outdoor.gif
  • scurion_politie.gif

hoofdlamp scurion

facebook outline-white pixittwitter outline-white pixityoutube outline-white pixit